SZTE Info

Időutazás a növények jegyében az SZTE Mezőgazdasági Karán

Mik porozzák meg gazdasági növényeinket? Mi a gyógynövények szerepe az egészség megőrzésében? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az SZTE MGK rendezvényén május 25-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a SZAB Növénytermesztési és Növénynemesítési Munkabizottsága – kapcsolódva az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) „Fascination of Plants Day: Növények Napja” nemzetközi programsorozatához – Időutazás a növények jegyében címmel családi-szakmai napot rendez a Mezőgazdasági Karon (Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.) május 25-én, szombaton 9-től 13 óráig.

 

A rendezvényt 9 órakor nyitják meg, majd interaktív előadásokat hallgathatnak az érdeklődők: 9:30-tól Évmilliók emlékei a növényvilágból – Hupuczi Júlia, 10 órától A bolgárkertészet kialakulása a Dél-alföldi régióban – Lantos Ferenc, 10:30-tól A gyógynövények szerepe az egészség megőrzésében – Jakab Péter és Aszalai Ernő, 11-től Mik porozzák meg gazdasági növényeinket? – Tanács Lajos, 11:30-tól A GMO-król reálisan – Monostori Tamás előadása. Lesz játékos növényismereti vetélkedő kicsiknek és nagyoknak, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTész) paprikaféléket, uborka, paradicsom és káposztaféléket mutat be. A Héjja Ökofarm mézeket, propolisztinktúrát, őszibaracklekvárt, teljes kiőrlésű bio búzalisztet, őrölt fűszerpaprikát állít ki. A Ventas Coffee Hungary Kft. pörkölt kávéval, a HISZK Gregus Máté Tagintézménye muskátlival érkezik a kiállításra.

 

További információ az SZTE Mezőgazdasági Kar honlapján olvasható

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/