SZTE Info

Időutazás a növények jegyében az SZTE Mezőgazdasági Karán

Mik porozzák meg gazdasági növényeinket? Mi a gyógynövények szerepe az egészség megőrzésében? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az SZTE MGK rendezvényén május 25-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a SZAB Növénytermesztési és Növénynemesítési Munkabizottsága – kapcsolódva az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) „Fascination of Plants Day: Növények Napja” nemzetközi programsorozatához – Időutazás a növények jegyében címmel családi-szakmai napot rendez a Mezőgazdasági Karon (Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.) május 25-én, szombaton 9-től 13 óráig.

 

A rendezvényt 9 órakor nyitják meg, majd interaktív előadásokat hallgathatnak az érdeklődők: 9:30-tól Évmilliók emlékei a növényvilágból – Hupuczi Júlia, 10 órától A bolgárkertészet kialakulása a Dél-alföldi régióban – Lantos Ferenc, 10:30-tól A gyógynövények szerepe az egészség megőrzésében – Jakab Péter és Aszalai Ernő, 11-től Mik porozzák meg gazdasági növényeinket? – Tanács Lajos, 11:30-tól A GMO-król reálisan – Monostori Tamás előadása. Lesz játékos növényismereti vetélkedő kicsiknek és nagyoknak, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTész) paprikaféléket, uborka, paradicsom és káposztaféléket mutat be. A Héjja Ökofarm mézeket, propolisztinktúrát, őszibaracklekvárt, teljes kiőrlésű bio búzalisztet, őrölt fűszerpaprikát állít ki. A Ventas Coffee Hungary Kft. pörkölt kávéval, a HISZK Gregus Máté Tagintézménye muskátlival érkezik a kiállításra.

 

További információ az SZTE Mezőgazdasági Kar honlapján olvasható

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *