SZTE Info

Ünnepel a SZESZ – gálaműsor és koncert a 10. születésnapon

Gálaműsorral ünnepli 10. születésnapját a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A társulat a május 11-i rendezvényen eddigi előadásainak tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogat 19 órától a Katolikus Házban. A jubileumi programot zenés est zárja 22 órától a Várkertben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szesz_tarsulat2011_2012Jubileumi gálaműsorral lepi meg közönségét május 11-én a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A 10. évadát és születésnapját ünneplő társulat célja szeretettel, játékosan és egyszerre komolyan emlékezni az elmúlt évekre, s a repertoáron szereplő előadásokra. A szegedi Katolikus Házban 19 órától így az eddig bemutatók tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogatnak, s olyan produkciókat idéznek fel zenés vagy éppen improvizációs színházi technikákkal, mint a Kell egy
csapat, a Szerelmesek és Don Quijoték vagy éppen a félszárnyú tündérek völgye. De az ünnepi repertoárból a Karnyóné és az Egy szerelem három éjszakája sem maradhat ki.

szesz_gala– Régi játszótársakat és háttérmunkásokat hívtunk meg, hogy mindazt, amit a társulat elmúlt 10 évéről mesélni lehet, elmondhassuk magunknak és közönségünknek. De nem szeretnénk a gálaestből sem a jövőt sem pedig a múltat vagy a jelent kihagyni – mondta el a gálaműsorról a
SZESZ művészeti vezetője. – Azért fontos ez a gálaest, mert szeretnénk, hogy fennmaradjon utánunk, a munkáinkból valami. Aki velünk ünnepel május 11-én, az jóval többet tudhat meg rólunk, mint eddig. Bepillantani 10 év munkájába és kulisszatitkaiba mindig izgalmas – árulta el Varga Norbert.

A jubileumi rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes lesz, de a társulat a fenntartására és működésére fordítható adományokat a helyszínen szívesen fogad.

A közös múltidézést május 11-én zenés program zárja, hiszen a színházzal együttműködők is „felköszöntik” a 10 éves formációt. Így a – gálaműsort követő – „SZESZ-éjen” a szegedi The Fiction Stop zenekar és a Rádió Mi lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót a Grand Café Várkertben 22 órától.

 

Kiss Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.