SZTE Info

Ünnepel a SZESZ – gálaműsor és koncert a 10. születésnapon

Gálaműsorral ünnepli 10. születésnapját a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A társulat a május 11-i rendezvényen eddigi előadásainak tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogat 19 órától a Katolikus Házban. A jubileumi programot zenés est zárja 22 órától a Várkertben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szesz_tarsulat2011_2012Jubileumi gálaműsorral lepi meg közönségét május 11-én a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A 10. évadát és születésnapját ünneplő társulat célja szeretettel, játékosan és egyszerre komolyan emlékezni az elmúlt évekre, s a repertoáron szereplő előadásokra. A szegedi Katolikus Házban 19 órától így az eddig bemutatók tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogatnak, s olyan produkciókat idéznek fel zenés vagy éppen improvizációs színházi technikákkal, mint a Kell egy
csapat, a Szerelmesek és Don Quijoték vagy éppen a félszárnyú tündérek völgye. De az ünnepi repertoárból a Karnyóné és az Egy szerelem három éjszakája sem maradhat ki.

szesz_gala– Régi játszótársakat és háttérmunkásokat hívtunk meg, hogy mindazt, amit a társulat elmúlt 10 évéről mesélni lehet, elmondhassuk magunknak és közönségünknek. De nem szeretnénk a gálaestből sem a jövőt sem pedig a múltat vagy a jelent kihagyni – mondta el a gálaműsorról a
SZESZ művészeti vezetője. – Azért fontos ez a gálaest, mert szeretnénk, hogy fennmaradjon utánunk, a munkáinkból valami. Aki velünk ünnepel május 11-én, az jóval többet tudhat meg rólunk, mint eddig. Bepillantani 10 év munkájába és kulisszatitkaiba mindig izgalmas – árulta el Varga Norbert.

A jubileumi rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes lesz, de a társulat a fenntartására és működésére fordítható adományokat a helyszínen szívesen fogad.

A közös múltidézést május 11-én zenés program zárja, hiszen a színházzal együttműködők is „felköszöntik” a 10 éves formációt. Így a – gálaműsort követő – „SZESZ-éjen” a szegedi The Fiction Stop zenekar és a Rádió Mi lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót a Grand Café Várkertben 22 órától.

 

Kiss Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra