SZTE Info

Ünnepel a SZESZ – gálaműsor és koncert a 10. születésnapon

Gálaműsorral ünnepli 10. születésnapját a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A társulat a május 11-i rendezvényen eddigi előadásainak tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogat 19 órától a Katolikus Házban. A jubileumi programot zenés est zárja 22 órától a Várkertben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szesz_tarsulat2011_2012Jubileumi gálaműsorral lepi meg közönségét május 11-én a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A 10. évadát és születésnapját ünneplő társulat célja szeretettel, játékosan és egyszerre komolyan emlékezni az elmúlt évekre, s a repertoáron szereplő előadásokra. A szegedi Katolikus Házban 19 órától így az eddig bemutatók tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogatnak, s olyan produkciókat idéznek fel zenés vagy éppen improvizációs színházi technikákkal, mint a Kell egy
csapat, a Szerelmesek és Don Quijoték vagy éppen a félszárnyú tündérek völgye. De az ünnepi repertoárból a Karnyóné és az Egy szerelem három éjszakája sem maradhat ki.

szesz_gala– Régi játszótársakat és háttérmunkásokat hívtunk meg, hogy mindazt, amit a társulat elmúlt 10 évéről mesélni lehet, elmondhassuk magunknak és közönségünknek. De nem szeretnénk a gálaestből sem a jövőt sem pedig a múltat vagy a jelent kihagyni – mondta el a gálaműsorról a
SZESZ művészeti vezetője. – Azért fontos ez a gálaest, mert szeretnénk, hogy fennmaradjon utánunk, a munkáinkból valami. Aki velünk ünnepel május 11-én, az jóval többet tudhat meg rólunk, mint eddig. Bepillantani 10 év munkájába és kulisszatitkaiba mindig izgalmas – árulta el Varga Norbert.

A jubileumi rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes lesz, de a társulat a fenntartására és működésére fordítható adományokat a helyszínen szívesen fogad.

A közös múltidézést május 11-én zenés program zárja, hiszen a színházzal együttműködők is „felköszöntik” a 10 éves formációt. Így a – gálaműsort követő – „SZESZ-éjen” a szegedi The Fiction Stop zenekar és a Rádió Mi lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót a Grand Café Várkertben 22 órától.

 

Kiss Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.